We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Werkvoorbereider (MBO - 40 uur)

Vereist:

Dit breng jij mee:

 • MBO-4 werk- en denkniveau aantoonbaar middels minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • In het bezit van rijbewijs B.
 • Passie voor bomen en bos!
 • Kundig in de omgang met computers.
 • Je beschikt over inspirerende kwaliteiten en weet het maximale uit je team te halen.
 • Je werkt nauwkeurig en precies.
 • Je draagt een positieve energie uit en blijft rustig, ook wanneer het tegen zit.
 • Communicatief sta je sterk in je schoenen; je weet je enthousiasme goed over te brengen op medewerkers, klanten en onderaannemers.
 • Je beschikt over analyserend denkvermogen en kan je goed inleven in de wens van de klant.
 • Je beschikt over basiskennis van de RAW-bepalingen, Handboek Bomen, diverse GIS-applicaties en de Omgevingswet, met name de activiteit Natuur.
 • Afhankelijk van je ervaring stellen we in overleg je opdrachtenportefeuille samen en finetunen we je persoonlijke begeleiding.


Aanbieding:

Wij willen de beste werkgever zijn. Natuurlijk horen daar uitstekende arbeidsvoorwaarden bij:

 • Uitdagende job met voldoende gelegenheid om je intern verder te ontwikkelen!
 • Een inspirerend team met vijf deskundige en enthousiaste projectleiders.
 • Fijne en informele werksfeer.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO bos en natuur.
 • 25 vakantiedagen en mogelijkheid tot het opnemen van 18 Adv-dagen.
 • Een combinatie van binnen en buiten werken.
 • Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en cursussen om je te specialiseren in je vakgebied.
 • Een salaris van € 3200 tot € 3700 bruto per 4 weken, op basis van 40 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring.

Meer informatie?

Vacature:

Ben jij een werkvoorbereider met passie voor bomen en bos en een nauwkeurige en precieze instelling? Zet jij graag je schouders onder projecten en inspireer je collega’s om optimaal resultaat te bereiken? Vind jij het prettig om aan veel verschillende projecten te werken waarmee je bijdraagt aan een kwalitatieve groene leefomgeving? Dan zoeken wij jou!

Door een toenemend werkaanbod met mooie uitdagende projecten zijn wij op zoek naar die enthousiaste persoon die het geweldig vindt om te schakelen tussen medewerkers, projectadministratie, opdrachtgevers en diverse stakeholders die betrokken zijn bij het beheer van bomen en bossen. Je ondersteunt projectmatig de projectleider en werkt hierbij intensief samen met onze boomrooiers en -verzorgers, projectadministratie en de planning.

Jouw typische werkdag:

Na een kop koffie met je collega’s stap je in de auto richting een gemeente in Brabant. Boomrooierij Weijtmans is aannemer voor het boomonderhoud en binnen deze aanbesteding handelen wij ook meldingen en klachten af rondom bomen. Je bespreekt een vijftal klachten met de verschillende melders en verwerkt de informatie in ArcGis. Daarna rij je door naar een bosgebied waar je een werkopname doet voor een deelopdracht van een contract. Je beoordeelt niet alleen met welke machines de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd maar bent ook alert voor andere factoren in de omgeving: zijn er vergunningen nodig? Is er nader onderzoek naar Flora en Fauna nodig? Moeten buurtbewoners worden geïnformeerd? 

Wanneer je ’s middags weer terug op kantoor bent bespreek je samen met de projectleider een deelopdracht voor het snoeien van bomen. Je maakt een werkplan en vraagt offertes op voor de verkeersmaatregel. Tussendoor overleg je telefonisch met een collega uit de buitendienst hoe je een klus hebt opgenomen. Na overleg wijken jullie af van het originele plan. Je complimenteert je collega voor het goede idee en hangt tevreden op. Aan het einde van je werkdag pak je een spoedje op: een particulier belt geschrokken op. Er is een grote tak op zijn garage gevallen. Eenmaal op locatie beoordeel je de veiligheid van de boom en stel je de klant gerust. Na een telefoontje met de planning kan je de klant vertellen dat we de volgende dag de boom al komen snoeien.


Werkvoorbereider (MBO - 40 uur)
Werkvoorbereider (MBO - 40 uur)

Werken bij Weijtmans:

Boomrooierij Weijtmans is al vele jaren een bekende, landelijke opererende dienstverlener in de bomensector. Deze kerngezonde, toonaangevende en op en top Brabantse onderneming heeft het succes te danken aan innovatieve bedrijfsvoering en inzet van de beste vakmensen. Binnen de gemoedelijke sfeer van dit familiebedrijf met een meer dan 100 jaar lange historie in het rooien van bomen houden we van korte lijnen, duidelijke afspraken maken, elkaar helpen als het nodig is en eerlijk met elkaar omgaan. Veiligheid staat voor ons centraal, evenals klanttevredenheid en oog voor duurzaamheid met respect voor de natuur.

De sollicitatieprocedure:

Ben je naar aanleiding van deze vacature enthousiast geworden? Solliciteer dan door een e-mail te sturen met je CV en motivatie naar hr(at)weijtmans.nl., t.a.v. Arjen van der Linden. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Kees Weijtmans (DGA) - tel. 0653901934.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vertrouwelijke informatie en privacy:

Jouw sollicitatie ontvangen en behandelen wij in volledige vertrouwelijkheid. Je persoonlijke gegevens worden door ons zorgvuldig behandeld en uitsluitend ten dienste van de lopende procedure gebruikt. Nooit zal door ons een referentieonderzoek gedaan worden zonder dat we dit vooraf met je hebben overlegd.

Na afronding van de procedure worden alle gegevens door ons beveiligd opgeslagen tenzij je ons aangeeft hierop geen prijs te stellen.