We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Bomen Nederland Studenten Challenge

Bomen Nederland Studenten Challenge

“Vanwege corona kunnen we het vieren van ons jubileum met een groot feest rustig vergeten” aldus Kees Weijtmans. “Als onderneming hechten we veel waarde aan duurzaamheid en respect voor mens en natuur. Daarom willen we in ons jubileumjaar rond deze thema’s een bijdrage leveren.

We zoeken voor de oplossingen van onze klimaatdoelstellingen en andere problemen maar al te vaak naar dure technologische oplossingen. Hoe mooi zou het zijn als we zaken op konden lossen met een gezond bomen areaal en een gezonde bodem. Het is nu tijd na te denken over een meer duurzame positie van bomen en bos als borging voor een gezonde toekomst.

De studenten van vandaag zijn de beleidsmakers en uitvoerders van morgen. Zij moeten mede de agenda bepalen hoe we klimaatdoelstellingen gaan halen en ons bomen arsenaal gaan laten groeien. Daarom ons initiatief tot het organiseren van de Studenten Challenge.

DE JURY

De Challenge wordt ondersteund door een aantal ervaren bestuurders en vakmensen uit de “bomenwereld”. Naast jurering zal men ook ondersteunend zijn aan de werkzaamheden van de deelnemende teams.

Uit alle inzendingen worden 3 edities genomineerd. Uit de 3 genomineerden zal de uiteindelijke winnaar gekozen worden. Het winnend team kan een cheque t.w.v. € 4.000 tegemoet zien, beschikbaar gesteld door Boomrooierij Weijtmans. Alle plannen worden door ons ondersteund om waar mogelijk uiteindelijk tot uitvoering te gaan brengen. Hiertoe worden de teams ook na afloop van de competitie nog enige tijd door ons begeleidt.


DE TEAMS


BUAS - Breda

  • Team Dream Green
  • Team Green Team
  • Team Lignum Viventum
  • Team De Klimaatjes


Van Hall Larenstein - Velp

  • Team BN Boys
  • Team Tree Musketeers


HAS - 's-Hertogenbosch

  • Team Harstikke-mooi-bos


FINALE 17 JUNI: BEN JE EBIJ?

Op donderdag 17 juni a.s. maken we het winnende team bekend. Gedurende een uur presenteren we online de 7 briljante plannen, juryleden aan het woord - en kiezen de winnaar.

Je kunt erbij zijn. Reserveer online is het enige wat je moet doen.


Lees meer op de Challenge website bomennederland.nl

Heb je een vraag, of wil je meer info?