We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Zieke kastanje

Weijtmans is gecertificeerd kastanje aannemer

Kastanjebomen kunnen aangetast worden door de kastanjebloedingsziekte. Deze ziekte komt alleen voor bij de paardenkastanje en wordt veroorzaakt door een bacterie. Een zieke boom kan herkent worden aan de bruine plekken op de bast en een donkerbruine vloeistof die uit deze plekken lijkt te bloeden. Bij het verder doorzetten van de ziekte kan de bast gaan rotten en sterft uiteindelijk af. In deze fase is de boom vrijwel zeker verloren.

Een door kastanjebloedingsziekte aangetaste boom is in sommige gevallen nog prima te behandelen. U kunt hiervoor onze specialisten om advies vragen. Als de boom te ziek is of het gevaar op besmetting voor de omgeving te groot dan is het beter de boom te verwijderen. Dit is specialistisch werk dat uitsluitend door een hiervoor gecertificeerd bedrijf uitgevoerd mag worden.

Boomrooierij Weijtmans is erkend kastanje aannemer. Wij beschikken over de juiste materialen voor verwerking en transport. Onze technici weten welke procedures gevolgd moeten worden om het zieke hout en takkenafval op een goede manier te verwerken.

Naast de kastanjebloedingsziekte kunt u Boomrooierij Weijtmans ook inschakelen voor controle op en verwerking van Masaria (bij platanan), het verwijderen van iepen met iepenziekte en bij verwerken van door letterzetter aangetaste bospercelen.

Overheid maar ook de particuliere klant is welkom bij Boomrooierij Weijtmans om noodzakelijk werk bij boomziektes vakkundig uit te laten voeren. Vaag vrijblijvend informatie of vraag direct online offerte aan.