We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Over Weijtmans

Robuuste zekerheid sinds 1921

Ons bedrijf is al vele generaties verbonden met bomen en de bossen. Reeds in 1779 zijn de eerste stappen gezet. Uit 1921 zijn documenten van aantoonbaar bedrijfsmatige activiteit beschikbaar. Ruim 100 jaar verder heeft hard werken geresulteerd in een onderneming die in binnen- en buitenland toonaangevend is in haar vakgebied.

De geschiedenis van Boomrooierij Weijtmans gaat terug naar de periode 1779 – 1847. In deze periode legde de Udenhouter Jacobus Weijtmans de basis voor het bedrijf. Na te zijn gedeserteerd uit het leger van de Franse bezetter begon hij met een “geleend” legerpaard zijn werkzaamheden in de Brabantse bossen.

De volgende generatie, Kiske Weijtmans – bijnaam Kiske de boomrooier, heeft zware tijden gekend maar is ondanks dit alles het vak trouw gebleven. Zijn zoon Jan en kleinzoon Kees legden in 1921 de basis voor de huidige onderneming.

Vakmensen en innovatief, modern materiaal

Het paard en de malle jan en later de tractor zijn intussen al lang vervangen door moderne apparatuur en de nieuwste technieken en inzichten. Genoemd mag worden de telescoopkraan van Boomrooierij Weijtmans die tot 32 meter hoogte takken vastpakt en afzaagt. Een machine die uniek is in de Benelux en regelmatig in binnen- en buitenland wordt ingezet.

In 2019 heeft Boomrooierij Weijtmans een nieuwe, belangrijke stap gezet in haar opmerkelijke geschiedenis. In dit jaar is een nieuw en hypermodern bedrijfspand aan de Handelsweg in Udenhout betrokken. De jongste generatie, Willem en Mariëlle Weijtmans, hebben hiervoor op 29 juni 2018 de eerste steen gelegd van het hoofdgebouw. Een jaar later is modern pand neergezet, duurzaam gebouwd en energieneutraal in gebruik.

Wat altijd zal blijven is de traditie en liefde voor het vak, de natuur en de mens. Het vakmanschap, de betrouwbaarheid en de gemoedelijke Brabantse nuchterheid zullen altijd de basis blijven voor dit succesvol familiebedrijf.Over Weijtmans