We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Duurzaam ondernemen

Het beleid van onze onderneming is gebaseerd op 3 pijlers: economische prestaties, respect voor de natuur, en sociaal respectvol omgaan met mensen. We denken duurzaam en we doen duurzaam.

Zo bouwden we in 2019 een duurzaam bedrijfspand als uitvalsbasis voor al onze bedrijfsactiviteiten. Het pand is energie neutraal dus zoveel mogelijk ingericht op hergebruik van energie en minimaal gebruik van voorzieningen. De gevelbekleding van het pand is gemaakt van verduurzaamd populierenhout dat afkomstig is uit de regio; een mooi voorbeeld van circulair hergebruik.

Sinds 2014 zijn we gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder. Alle werknemers werken actief mee aan het terugbrengen van de CO2 uitstoot en hierin zijn in de loop der jaren opmerkelijke stappen gezet.

Circulair denken is voor ons heel gewoon

De volledige levenscyclus van de boom heeft onze aandacht. Een toekomstbestendige vitaliteit van de boom rendeert in een maximale CO2-opslag en lang levensplezier voor mens en dier. Aan het einde van de levenscyclus zorgen we ervoor dat diverse houtsoorten door de houtverwerkende industrie weer duurzaam ingezet kunnen worden. Het overig snoeihout en rooiafval verwerken we tot houtchip voor biomassa of om als bodemverbeteraar in bos, park of tuin te gebruiken. En dat leidt dan weer tot vruchtbare grond.

Met betrokken mensen een hecht team

Boomrooierij Weijtmans is PSO gecertificeerd. We werken constant aan een duurzame en gezonde inzetbaarheid van ons personeel. Bijscholing, certificering en kwaliteitsprogramma’s zijn een belangrijk onderdeel van ons Personeelsbeleid.

Opleiden voor de toerkomst

We organiseren activiteiten voor scholen zoals het begeleiden van basisscholen bij boomplantdagen. We zijn een SBB gecertificeerd opleidingsbedrijf, bieden in het kader van de Participatiewet Social Return on Investment (SROI) stageplaatsen aan en dagen studenten op hogescholen uit voor een afstudeeropdracht. Branche gelieerde vakopleidingen komen regelmatig op bedrijfsbezoek om de nieuwe generatie vakmensen kennis te laten met onze onderneming.