We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Van offerte naar uitvoering

Op deze pagina beschrijven we de werkwijze hoe Boomrooierij Weijtmans uw aanvraag in behandeling neemt en zorgt dat u -na opdrachtverlening- tevreden terug kunt kijken op een nette en correcte uitvoering van uw project: vakkundig, veilig en efficiënt.

Een situatie die wij dagelijks tegenkomen in de praktijk. Een typische Nederlandse woonwijk met in de achtertuin bomen die volwassen gegroeid zijn en teveel licht wegnemen of overlast veroorzaken. De wens is de bomen te verwijderen. Welke stappen moet u nemen en hoe wij vervolgens de opdracht uitvoeren kunt u -inclusief tijdslijn- hieronder lezen aan de hand van een praktijkvoorbeeld:

Stap 1 – Offerte aanvragen & planning uitvoering

Uw eerste stap is een offerte aanvragen – dat kan heel simpel via het online formuliermaar u kunt ons natuurlijk ook bellen tijdens kantooruren (ma – vrij: 013 – 511 14 83). Wij proberen binnen 1 werkdag contact met u op te nemen. We maken n.a.v. uw aanvraag een prijsopgave en we komen vooraf ter plaatse kijken. U ontvangt per email onze gespecificeerde offerte. Als u onze offerte accepteert zetten wij uw opdracht in onze planning. Datum en tijdstip van uitvoering worden met u afgestemd.

Stap 2 – Uitvoering: aankomst werkploeg

Tijd 8:25 uur – Onze materiaalwagen arriveert en zorgt dat het werkgebied wordt afgezet zodat er veilig gewerkt kan worden. Direct hierna wordt de kraan opgesteld en werkmateriaal klaargemaakt.

Stap 3 – Uitvoering: verwijderen van de bomen

Tijd 8:45 uur – Bij dit project moeten 2 bomen verwijderd worden. Met behulp van de kraan kan een boomklimmer de boom vastmaken. Daarna wordt de boom los gezaagd en wordt deze over de woning naar de voorzijde van het huis gehesen. Belangrijk voordeel: de boom heeft de bodem in de achtertuin niet geraakt dus geen rommel, geen schade aan de tuin of het risico van schade aan gebouwen of erfafscheiding.

Stap 4 – Uitvoering: takken en stamhout verwerken

Tijd 9:15 uur – Aan de straatzijde is intussen een vrachtwagen met laadkraan opgesteld. Zodra de boom hier is neergelegd wordt deze van de takken ontdaan en de stam in lengtes gezaagd. Alle onderdelen worden direct opgeladen. Takken en stamhout krijgen een nieuwe, duurzame bestemming.

Stap 5 – Uitvoering: boomwortels frezen

Tijd 9:25 uur – Terwijl de bomen aan de voorzijde van de straat voor transport verwerkt worden heeft de kraan intussen een stobbenfrees in de tuin getakeld. Met deze machine worden de wortels gefreesd zodat de bomen definitief zijn verwijderd.

Stap 6 – Uitvoering: altijd alles netjes afwerken en opruimen

Tijd 9:45 uur – Zowel de tuin als de straat aan de voorzijde wordt door ons keurig opgeruimd en aangeveegd. Samen bekijken we het eindresultaat: bent u tevreden met de uitvoering?

Stap 7 – Uw opdracht is uitgevoerd:

Tijd 10:00 uur – Het werk is gedaan en de straat is weer vrij. De overlast is tot een minimum beperkt. Binnen 1,5 uur na aankomst is de werkploeg alweer onderweg naar de volgende opdracht: vakkundig, veilig en efficiënt.