We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Materieel

Werkmaterieel en Voertuigen

Een overzicht van de beschikbare machines en voertuigen:

Unieke telescoopkranen

Een compacte, wendbare kraan die tot 32 meter hoogte takken kan vastpakken en vervolgens afzaagt. Met deze speciaal door en voor ons ontwikkelde kranen voeren wij opdrachten uit op moeilijke locaties, kunnen we compact, snel en veilig werken in stedelijke gebieden of op drukke locaties. Ook voor de particuliere klant is deze kraan de perfecte oplossing: een boom kan eenvoudig en zonder val- of omgevingsschade verwijderd worden. Wij hebben op dit moment 3 van deze kranen in bedrijf.


Roterende verreiker

Het kleinere broertje van onze MKG kranen. Deze flexibele, zelfrijdende eenheid is prima inzetbaar voor klein en middelgroot rooi en snoeiwerk. Uitgerust met kantelbare cabine zodat de machinist maximaal zicht heeft op de uit te voeren werkzaamheden. Hefhoogte tot 25 meter. Voorzien van zaagklem combinatie. Eigen dieplader is aanwezig om de eenheid ook op grotere afstand snel in te kunnen zetten.


Elektrisch materieel

Boomrooierij Weijtmans heeft als eerste in de sector een elektrische mobiele kraan in gebruik genomen. De machine kan met alle relevante gereedschappen uitgerust worden. Het directe voordeel van deze machine is minder geluidsbelasting en emissie-vrij werken. Naast deze kraan zijn onze service voertuigen hybride en zijn de eerste 2 100% elektrische service voertuigen in gebruik genomen. Een elektrische hoogwerker en 2 kraanvrachtauto's gaan begin 2025 volgen.


1600 kWh Accucontainer

Flexibel inzetbaar mobiele accucontainer, verplaatsbaar met haakarmsysteem. Nominaal 1600 kWh capaciteit beschikbaar. De container fungeert op de werklocatie als directe voeding voor elektrische apparatuur en laadstation voor elektrische voertuigen en kraan. De accucontainer wordt duurzaam geladen door het zonnepanelensysteem op onze bedrijfslocaties in Udenhout of Son. Beschikbaar: 2 stuks.

De mobiele accucontainer is te huur: voor groen of GWW projecten, tijdelijke energievoorziening of voor evenementen. Neem gerust contact op voor meer informatie.Mobiele kranen

Er zijn diverse machines beschikbaar. Afhankelijk van de inzet en ondergrond op rups of luchtbanden. Voorzien van houtklem al dan niet gecombineerd met zaagbak, klepelbak, forestcutter of stobbenfrees.


Minikranen

Flexibel inzetbare minikranen met houtklem met of zonder zaagbak, klepelbak of sorteergrijper. Kan gecombineerd worden met getrokken of aangedreven uitrij-wagen. Deze kranen leveren een hoge productie met minimale grondschade. Voor inzet in drassige gebieden kunnen de rupsen verbreed worden tot 1,20 meter.

Het transport van onze mobiele kranen wordt verzorgd door eigen transportmaterieel (zie hieronder bij transporteenheden).


Hoogwerkers

In diverse uitvoeringen en werkhoogtes. Geschikt voor snoei en onderhoudswerk. Zelfrijdende telescoopunits en autohoogwerkers voor een snelle inzet.


Harvester en Forwarder

Inzetbaar in grotere of afgelegen bosgebieden en in bospercelen. Worden gebruikt voor houtoogst van bomen en/of dunning en voor het uitrijden van takken en stamhout. Evenbtueel uit te rusten met tracks.


Stobbenfrezen

Beschikbaar in meerdere formaten. Diverse compacte units voor particulier werk; op poortbreedte voor gebruik in de tuin. Zelfstandig rijdende units op rups, radiografisch bedienbaar. Grotere units voor project freeswerk; zelfrijdend of als gereedschap met mobiele kraan.


Versnipperaars

Units van klein naar groot voor het verwerken van snoeihout, takkenmassa tot houtsnippers. Mobiele units (exclusief of inclusief silo) of zelfrijdend voor hoge capaciteit houtsnipper-productie bij grotere projecten.


Transporteenheden

Boomrooierij Weijtmans heeft 15 vrachtwagens in bedrijf -al dan niet met aanhanger- voor vervoer van groenmassa, takken en stamhout of voor het verplaatsen van onze machines. Voor stamhout transport over langere afstanden is een DAF XF Euro-6 bakwagen met aanhanger beschikbaar. Meerdere GINAF CF Euro-6 units beschikbaar, op alle assen aangedreven en met speciaal opbouw en laadkraan. Volvo FM7 6x2 met naloopas, hydraulische voorwielaandrijving. Laadkraan, alu-opbouw.Volvo FH 500pk 6x2 naloopas, hydraulische voorwielaandrijving. Laadkraan. Remote control

Voor vervoer van de grotere machines is een DAF XF dieplader oplegger combinatie beschikbaar, evenals een DAF XF voor het vervoer van accucontainers. Kleinere machines worden verplaatst met DAF LF of CF met Veldhuizen opbouw.


ELEKTRISCHE SERVICE VOERTUIGEN

Service voertuigen brengen ons personeel en hun werkmateriaal op de juiste plek. En dit doen we het liefst emissie-vrij. Daarom zijn deze 100% elektrische ID Buzz cargo’s recent aan ons wagenpark toegevoegd. Dat is prettig en duurzaam werken in woongebieden, steden of in kwetsbare natuurgebieden.


Service voertuigen

Een vloot aan werkvoertuigen die zorgt dat man en materiaal ter plekke kan komen. De service voertuigen zijn naast alle materiaal voor vrijwel elke klus ook voorzien van alle benodigde bebording voor veilige verkeersbegeleiding en/of het afzetten van werklocaties.


Inspectie voertuigen

Meerdere voertuigen voor ondersteuning en inspecties (4WD)