We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Materieel

Koploper in materieel en wagenpark

Dankzij het uitgebreide wagenpark van Boomrooierij Weijtmans voeren wij elke opdracht snel, vakkundig en efficiënt uit; groot of klein. Wij hebben o.a. de volgende voertuigen beschikbaar:

  • Telescoopkranen
  • Processors, loaders bosbouw
  • Mobiele kranen
  • Vrachtwagens
  • Freesmachines
  • Versnipperaars
  • Hoogwerkers
  • Servicewagens

Uitgebreide omschrijving:

Unieke telescoopkranen – compacte en mobiele kraan die tot 32 meter hoogte takken vastpakt en afzaagt. Met deze speciaal door en voor ons ontwikkelde kranen voeren wij opdrachten uit op moeilijke locaties, kunnen we compact en veilig werken in stedelijke gebieden of drukke locaties. Ook voor de particuliere klant is deze kraan de perfecte oplossing: een boom kan eenvoudig en zonder val- of omgevingsschade weggehaald worden. Wij hebben op dit moment 4 van deze kranen in bedrijf.

Hoogwerkers – in diverse uitvoeringen en werkhoogtes. Geschikt voor snoei en onderhoudswerk. Zelfrijdende telescoopunits en autohoogwerkers voor een snelle inzet.

Processors en Loaders – Inzetbaar in grotere of afgelegen groengebieden en in bospercelen. Worden gebruikt voor het oogsten van bomen en voor het uitrijden van takken en stamhout.

Mobiele kranen – Diverse machines beschikbaar. Afhankelijk van de inzet en ondergrond op rups of voorzien van luchtbanden. Voorzien van houtklem al dan niet gecombineerd met zaagkop. Flexibel inzetbare minikranen met houtklem met of zonder zaagkop, gekoppeld met uitrij-wagen voor minimale grondschade zonder productieverlies. Voor het transport van onze mobiele kranen hebben we eigen transportmaterieel.

Stobbenfrees machines – Beschikbaar in meerdere formaten. Diverse compacte units voor klein werk; door smalle doorgang of takelen over dak/omheining. Grotere units voor project stobben freeswerk; zelf-rijdend of op mobiele kraan.

Versnipperaars – Units van klein naar groot voor het verwerken van snoeihout, takkenmassa tot houtsnippers. Mobiele units (inclusief silo) of zelf-rijdend voor hoge capaciteit houtsnipper-productie bij grotere projecten.

Wagenpark – totaal 14 vrachtwagens, al dan niet met aanhanger, voor vervoer van blad, takken en stamhout of voor het verplaatsen van onze machines. Voor stamhout transport over langere afstanden is een DAF XF Euro-6 bakwagen met aanhanger beschikbaar. Meerdere GINAF CF Euro-6 units beschikbaar, op alle assen aangedreven en met speciaal opbouw en laadkraan. Voor vervoer van de grotere machines is een DAF XF met dieplader oplegger beschikbaar.

Service voertuigen – Een vloot aan werkvoertuigen die zorgt dat man en materiaal ter plekke kan komen. De service voertuigen zijn naast alle materiaal voor vrijwel elke klus ook voorzien van alle benodigde bebording voor veilige verkeersbegeleiding en/of het afzetten van werklocaties.