We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Stappen richting Emissievrij

Gepubliceerd op 15 april 2022 door Kees Mudde

Het elektrificeren van ons wagen- en machinepark staat prominent op de agenda. Kritisch punt is hoe de elektriciteit wordt opgewekt. Zonne-energie is hierbij zondermeer de meest duurzame en efficiënte manier. Reden waarom we nu 1000 zonnepanelen op de beschikbare daken van ons bedrijfscomplex hebben geplaatst.

Deze panelen gaan de batterijen van onze elektrische mobiele kraan laden. Er is nog meer elektrisch materieel in aantocht en die kan direct aanhaken. De opgewekt energie willen we zoveel mogelijk zelf gaan opslaan zodat de laadcyclus aansluit bij de bedrijfsmatige inzet; dat is de volgende stap. Tot die tijd kunnen we het teveel terug leveren aan het net.

Dit alles is onderdeel van het streven om binnen afzienbare tijd emissie-vrij te kunnen gaan werken. Al in 2012 zijn de eerste stappen gezet om beleidsmatig te komen tot reductie van CO2 uitstoot. In 2017 heeft Boomrooierij Weijtmans zich laten certificeren voor de CO2 Prestatieladder. Dit is een managementsysteem dat bedrijven helpt om CO2 uitstoot te verminderen. Hierbij wordt naar alle facetten van de bedrijfsvoering gekeken.

Ondanks flinke omzetgroei 40% minder CO2 uitstoot.

In de afgelopen 5 jaar heeft Boomrooierij Weijtmans ruim 40% CO2 uitstoot reductie gerapporteerd per gerealiseerde euro’s omzet. Opmerkelijk, want in dezelfde periode heeft de onderneming een flinke sprong voorwaarts gemaakt in activiteiten. Dit goede resultaat is zeker ook te danken aan de gemotiveerde inzet van al het personeel dat dagelijks helpt om te besparen en dus te reduceren. Verwachting is dat door de elektrificatie de komende jaren de CO2 uitstoot flink zal dalen. Lees hier meer over onze CO2 Prestatieladder certificering.

Lees ook: Elektrische mobiele kraan in gebruik genomen.

Foto's hieronder: Het nodige kabelwerk moet worden aangelegd om alle systemen op elkaar aan te sluiten; en ook de connectie met het openbaar net te realiseren.

20220406 Aanleg totaal 1000 zonnepanel Handelsweg Weijtmans 2.jpg

20220406 Aanleg totaal 1000 zonnepanel Handelsweg Weijtmans 3.jpg