We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen

Datum werkzaamheden: 8 augustus 2022

De zomervakantie wordt in Tilburg benut om onderhoudswerk aan bomen uit te voeren langs drukke doorgaande wegen. Naast minder auto's is er in deze periode met name minder fietsverkeer van schoolgaande jeugd. Desondanks zijn de werkgebieden optimaal beveiligd met verkeersmaatregelen en verkeersregelaars.

Dankzij minder verkeersaanbod en het goede weer kunnen er meters gemaakt worden. We hebben gekozen voor de inzet van 4 hoogwerkers zodat een traject bomen snel en efficiënt gesnoeid kan worden. Zo blijft de overlast minimaal en is het oponthoud door de werkzaamheden beperkt. Bij de langs het traject aanwezige moeraseiken is naast het snoeiwerk veel dood hout te verwijderen waarvoor zelfs een 5e hoogwerker als werkeenheid is ingezet.

Het snoeiwerk van deze opdracht betreft 17.000 bomen langs het drukke traject Ringbaan West, en is onderdeel van het reguliere onderhoud- en snoeiprogramma van de Gemeente Tilburg. De opdrachtgever is de Diamant-groep, die ons het management in opdracht heeft gegeven.   

Video's