We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen

Datum werkzaamheden: 21 juli 2021

Voor de A58 is een omvangrijke herstructurering en verbreding gepland. Hard nodig voor deze Brabantse verkeersader en belangrijke verbinding tussen Rotterdam en Ruhrgebied. Een belangrijke eerste stap is de aanleg van de Innovatiestrook A58.


Deze extra rijstrook is een uitbreiding van rustplaats Kloosters en wordt een unieke testlocatie voor duurzame wegenbouw. Doelstelling van opdrachtgever Gebr. Van Kessel (onderdeel VolkerWessels Infra) is om de strook duurzaam en met zero-emissie aan te leggen. De verkregen ervaring zal worden ingezet bij de A58 werkzaamheden en elders.

Bij het rooien van de ruim 1,5 ha bomen hebben onze machines een belangrijk aandeel geleverd aan deze duurzame doelstelling. Kranen en transporteenheden bij Weijtmans rijden emissie-vrij op NesteMy 100% niet-fossiele dieselbrandstof.

Na het rooien van de bomen wordt voor het hout een duurzame bestemming gevonden. Zo blijft de CO2 opslag in het hout verzekerd. Binnen het hele A58 project worden alle gerooide boom gecompenseerd met nieuwe aanplant. Takken krijgen een functie als bodemvoeding; restmateriaal wordt hergebruikt of verwerkt tot biomassa.


Meer informatie over het A58 project kan op de projectwebsite van Rijkswaterstaat gevonden worden.