We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen

Datum werkzaamheden: 3 juli 2023

De opdracht is het verwijderen van totaal 12 bomen; als onderdeel van een renovatieproject in de Amsterdamse buurt Geuzeveld-Slotermeer. Veilig en efficiënt werken zijn vaste ingrediënten van de klantvraag. Maar de Gemeente Amsterdam heeft ook stevige ambities om te komen tot emissie-vrij bouwverkeer; niet alleen in het centrum maar ook in de randgemeentes. Dus de aanvullende eis bij dit bomenproject is uitdagend maar haalbaar: veroorzaak minimale overlast en werk zoveel mogelijk emissievrij.


In de uitvoering van dit project is een heel arsenaal aan elektrisch materieel ingezet: hoogwerker, bouwkraan, mobiele kraan zijn allemaal elektrisch. Verder zagen we zoveel mogelijk op accu; en is de verwerking van het takkenhout voor de elektrische versnipperaar. Alles elektrisch vraagt om extra logistiek rond het voeden en laden van de machines; en die uitdaging moet goed opgelost worden om ook echt binnen 2 dagen dit project af te ronden. Met dit project hebben we onze net geleverde Dens Accucontainer in gebruik kunnen nemen; letterlijk net 24 uur uit de fabriek. De container fungeert als mega-powerpack voor de bouwkraan, en kan indien gewenst andere machines laden of online voeden. De accu-container is een primeur voor onze sector, en wordt bij thuiskomst door onze eigen zonnepanelen in Udenhout weer geladen voor een volgende klus.


De bewoners van de Jacob van Maerlantstraat waren prima te spreken over het accu-geweld; ...men vond het aangenaam stil. De inzet van onze transporteenheden op HV100 diesel is ons vergeven; want de elektrische Weijtmans-rode IDBuzz maakt het plaatje weer wel heel mooi af. Dit gaan we vaker doen...