We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Zinvolle toolbox bijeenkomsten

Gepubliceerd op 29 augustus 2022 door Kees Mudde

Kennis is macht, en kennis delen is een verrijking van je organisatie. Regelmatig plannen we tijd vrij om bij te praten met onze medewerkers. Deze zogenaamde toolbox bijeenkomsten zijn een waardevol instrument om expertise en vakkennis zo breed mogelijk in de organisatie te laten groeien. De inhoud gaat verder dan een simpel werkoverleg. Gezamenlijk kennis ontvangen en samen tot betere werkmethodes komen, en nieuwe ontwikkelingen op een goede manier toe te passen voegt waarde toe en verbetert de onderlinge samenwerking.

Samen en met elkaar leren

Bij onze toolbox bijeenkomsten staan een aantal vaste onderwerpen op de agenda: veiligheid; nieuwe collega’s, nieuw materieel en nieuwe ontwikkelingen; en het CO2 beleid. Vaak nodigen we een externe deskundige uit om het team bij te praten op een vakinhoudelijke onderwerp. Zo ook op de recent gehouden toolbox bijeenkomst, deze keer bij onze collega’s van Bomenrooibedrijf Kujpers. Tevens een goede gelegenheid om de collega’s uit Udenhout kennis te laten maken met de organisatie in Son.

Ontwikkelingen roetschorsziekte

Bomenwacht Nederland heeft een heldere presentatie gegeven over de roetschorsziekte. Deze schimmelziekte komt voor bij de esdoorn en is niet alleen schadelijk voor de boom maar ook voor de mens. De schimmel komt al geruime tijd voor in Europa maar na droogteperiodes kan de aandoening in omvang toenemen. Omgaan met door roetschorsziekte aangetaste bomen vraagt speciale apparatuur, extra beschermingsmiddelen voor mens en omgeving en het toepassen van een vooraf bepaald protocol. Met deze presentatie is onze organisatie bijgepraat omtrent de laatste ontwikkelingen op dit vlak.

image001.jpg

image002.jpg

image004.jpg

image005.jpg

image007.jpg

image008.jpg

image009.jpg

image010.jpg

image011.jpg

image012.jpg