We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen

Weijtmans ondersteunt NK Boomspecialisten

Weijtmans ondersteunt NK Boomspecialisten

Gepubliceerd op 5 mei 2023 door Kees Mudde

Van 11 t/m 13 mei a.s. worden de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten gehouden op het Landgoed Larenstein in Velp. De competitie wordt georganiseerd door KPB-ISA.

De Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB) is opgericht in 1982 en is aangesloten bij de Society of Arboriculture (ISA), de grootste internationale vereniging van boomverzorgers. KPB-ISA is een kennisvereniging, ontmoetingsplaats én de grootste vereniging voor iedereen die -al dan niet professioneel- bezig is met bomen. Momenteel telt de vereniging circa 1.200 leden en vormt hiermee een enorme kennisbasis op het gebied van bos- en boombeheer.

Boomrooierij Weijtmans maakt regelmatig gebruik van de verzamelde kennis van de vereniging; o.a. in het houden van toolbox meetings met medewerkers en studiedagen met collega-ondernemers. Boomrooierij Weijtmans is sponsor van de vereniging en ook van deze competitie.

De wedstrijden bestaan uit een aantal onderdelen. Klimwerk van het hoogste niveau is de rode draad dus kun je hier de beste klimmers van Nederland aan het werk zien. Het programma voor de 3 dagen ziet er als volgt uit:

  • 11 mei – Studentencompetitie 2023
  • 12 mei – Voorrondes NKB
  • 13 mei – Masters NKB. De beste klimmers selecteren zichzelf voor de Europese en wereldkampioenschappen.

Locatie: Landgoed Larenstein, Velp (navi: Larensteinselaan 26b, Velp) De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor geïnteresseerden.

Meer weten: www.kpb-isa.nl

logo_kpb-isa.webp