We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen

Weijtmans neemt bosbouw activiteiten De Beijer Bladel over

Weijtmans neemt bosbouw activiteiten De Beijer Bladel over

Gepubliceerd op 28 juni 2018 door Kees Mudde

In de afgelopen periode is bekend geworden dat firma De Beijer Bladel uit Hapert de bedrijfsactiviteiten zal gaan beëindigen. De bestaande relaties van De Beijer zijn geïnformeerd en de nog lopende projecten worden in de komende weken afgerond. Tussen Boomrooierij Weijtmans en De Beijer bestond al langer een nauwe samenwerking rond uit te voeren bosbouw projecten.

Logische stap is gezet

Een logische volgende stap is deze week genomen met de overname van de bosbouw activiteiten van De Beijer door Boomrooierij Weijtmans uit Udenhout. De overname houdt in dat een aantal personeelsleden van De Beijer in dienst gaan treden bij Weijtmans. Daarnaast is een deel van het bosbouw materiaal en een 2-tal kranen overgenomen.

In een toelichting bij de overname stelt Kees Weijtmans, Algemeen Directeur van Boomrooierij Weijtmans, dat de nu genomen stap zondermeer voor de hand ligt en onderstreept hoe de beide bedrijven hebben samengewerkt. De overgenomen werknemers en het materieel is een welkome aanvulling voor Boomrooierij Weijtmans. Het in Udenhout gevestigde bedrijf heeft in de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en mag gerekend worden tot de grotere landelijke spelers op het gebied van boomrooien, bos- en boomonderhoud en houthandel.

De bestemming van de overige De Beijer activiteiten (o.a. cultuur technische werken en recycling) is vooralsnog niet bekend.