Studenten Challenge van start!

Gepubliceerd op 19-01-2021

In de Bomen Nederland Studenten Challenge vragen we vak-gerelateerde HBO studenten een plan te ontwikkelen hoe we het bomenarsenaal in Nederland op een duurzame manier kunnen vergroten. In de afgelopen periode hebben zich studententeams aangemeld van verschillende opleidingen, waaronder BUAS Breda, HAS ’s-Hertogenbosch, Van Hall Larenstein Velp en Aeres Hogeschool in Almere en Dronten.

Tijdens het live event van vandaag heeft Kees Weijtmans het voorzitterschap van de Challenge in handen gegeven van Maarten Willemen, een ervaren bestuurder uit de bos en houtwereld. Samen met een kundig juryteam bestaande uit Erwin van Herwijnen (Groeiplaatsspecialist TGS), Evan Buytendijk (FSC-PEFC specialist), Marcel Deryckere (Statenlid N-Brabant) en Ralf Van Humbeeck (Projectleider Boomrooierij Weijtmans) worden de studenten begeleidt in het uitwerken van hun ideeën. Op 17 juni zal het winnende team bekend worden gemaakt.

Een opname van het livestream event komt beschikbaar en kan straks via de website van de Bomen Nederland Studenten Challenge teruggekeken worden. Hierover binnenkort meer.

Foto: vlnr Kees Weijtmans, Ralf Van Humbeeck, Maarten Willemen, Kees Mudde en Erwin van Herwijnen. Afwezig: Evan Buytendijk en Marcel Deryckere.

Foto boven: Kees Weijtmans overhandigt de "Bomen-spade" aan Maarten Willemen als symbolische start van de Challenge.