We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Project Kap en Herplant Tilburg

Gepubliceerd op 22 december 2023 door Kees Mudde

Een mooie aftrap van een ambitieus project in Tilburg. Met “Kap en Herplant Bomen” gaat de gemeente Tilburg de vergroening en biodiversiteit in de stad bevorderen. Boomrooierij Weijtmans gaat in samenwerking met Aannemersbedrijf Van Wijlen B.V. en Idverde het project uitvoeren.

De komende jaren gaan bomen verwijderd worden, worden groeiplaatsen geoptimaliseerd en nieuwe bomen geplant. Bomen zijn ontzettend belangrijk maar soms moeten ze worden gekapt. Vanwege de veiligheid, om ruimte te geven aan andere bomen of voor stedelijke ontwikkeling. Voor elke boom die Tilburg verwijdert, wordt een nieuwe geplant. In de komende periode slaan we de handen ineen om dat samen te doen! Zo werken we samen aan een groener, mooier en duurzamer Tilburg.

Gisteren is het startschot gegeven op het Transvaalplein. De Tilburgse wethouder Evelien Kostermans en Janneke de Vries (van Stichting Op Groene Voet) hebben samen een boom geplant. De boom is een eerbetoon aan Janneke voor haar jarenlange, onvermoeibare inzet voor het vergroenen van Tilburg.

Lees hier meer over dit toonaangevend project.