We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen

Op stap met de bosbeheerder.

Op stap met de bosbeheerder.

Gepubliceerd op 3 september 2021 door Weijtmans

Deze en komende maand kunt u uitgebreid kennismaken met onze werkzaamheden als bosbeheerder van de Tilburgse bosgebieden. Meerdere boscafe’s zijn georganiseerd waarvoor wij graag iedereen van harte willen uitnodigen.

De boscafe’s zijn een initiatief van Boomrooierij Weijtmans B.V. en worden georganiseerd vanuit haar rol als hoofdaannemer en projectleider van het bosbeheer in de Tilburgse bossen. Doel is de burgers van Tilburg maar ook andere belangstellenden te informeren over lopende en aanstaande onderhoudswerken in de Tilburgse bossen.

Informatie delen

Naast de bosbeheerder zijn vaak ook andere specialisten aanwezig die veel informatie delen. Denk hierbij aan een ecoloog, boomspecialist, natuurhistoricus en vertegenwoordiging van de Gemeente Tilburg. Mede dankzij deze verzamelde expertise zijn de boscafe’s altijd bijzonder informatief. Na afloop is de stamtafel van Boomrooierij Weijtmans voor de deelnemers een gezellige en informele afsluiting.

De komende weken zijn een groot aantal boscafe’s georganiseerd. Dit is o.a. ook omdat voor de komende periode de nodige onderhoudswerken in de planning staan. De data kunt u hieronder vinden.

Iedereen welkom

Interesse in de Tilburgse bossen; of interesse in het vak bosbeheer? U bent hierbij van harte uitgenodigd op de onderstaande data. Op de website van Tilburgsbos.nl lees u alle informatie over de verschillende boscafe’s en hoe u uw deelname kunt reserveren. Of klik op de link bij het geplande evenement.

Agenda boscafe’s

7 september – bosgebied De Blaak.
Informatie over en zelf meehelpen bij de voorbereidingen voor het onderhoudswerk van de komende periode.
Meer info

16- september – De Lighallen
Oranje stippen op bomen: meelopen met de beheerder bij het uitzetten van een dunning. In meerdere bosgebieden in Tilburg.
Meer info

Dubbel boscafe op 12 september – De Gaas & Wandelbos
In de ochtend wandelen we door De Gaas. In de middag wordt het Wandelbos bezocht.
Meer info

24 september – bosgebied De Reeshof
Mee met de bosbeheerder bomen markeren ter voorbereiding van het aanstaand onderhoudswerk in dit gebied.
Meer info

26 september – bosgebied De Reeshof
Bijpraten over het reeds uitgevoerd werk en over nog uit te voeren projecten in het Reeshofbos.
Meer info

2 oktober – Natuurwerkdag in het Wandelbos
In het kader van Natuurwerkdag zelf aan de slag in het Tilburgsbos. Onder begeleiding van de bosbeheerder maakt u op een praktische manier kennis met ons werk en levert u een bijdrage aan het in goede conditie houden van de bosgebied.
Meer info

Boomrooierij Weijtmans B.V. voert bosbeheer uit op meerdere locaties in Nederland. Sinds 2015 is dit ook het geval in de Gemeente Tilburg waar wij fungeren als hoofdaannemer en projectleider van alle bosbeheer werkzaamheden in ruim 600ha Tilburgs bos.
Meer weten over bosbeheer? Lees hier meer