We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
NKB 2022 in Amstelveen

Gepubliceerd op 29 april 2022 door Kees Weijtmans

Van 12 t/m 14 mei a.s. worden de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten gehouden te Amstelveen.

De Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB) is opgericht in 1982. In 2000 heeft de vereniging zich aangesloten bij de Society of Arboriculture (ISA), de grootste internationale vereniging van boomverzorgers. Dit jaar viert KPB-ISA haar 40-jarig bestaan en organiseert het aanstaande 12 t/m 14 mei de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten (NKB).

Deze wedstrijden zullen plaatsvinden in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. Boomrooierij Weijtmans is sponsor van de vereniging en ook van deze wedstrijden.

De wedstrijden bestaan uit een aantal onderdelen. Klimwerk van het hoogste niveau is de rode draad dus kun je hier de beste klimmers van Nederland ontmoeten en aan het werk zien. Het programma voor de 3 dagen ziet er als volgt uit:

  • 12 mei – Studentencompetitie 2022
  • 13 mei – Voorrondes NKB
  • 14 mei – Hoogwerkercompetitie. Finale Masters NKB. De beste klimmer selecteren zichzelf voor de Europese en wereldkampioenschappen.

Locatie: Amstelveen, Amsterdamse Bos (navi: Nieuwe Kalfjeslaan, bij Amsterdamse manege). Het evenement is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden.

De KPB-ISA is een kennisvereniging, ontmoetingsplaats én de grootste vereniging voor iedereen die -al dan niet professioneel- bezig is met het onderwerp bomen. Dit kan vanuit interesse, studie of werk zijn. Momenteel telt de vereniging circa 1.150 leden. Het voornaamste doel van de KPB-ISA is het bevorderen en uitwisselen van praktische en theoretische kennis.

Meer weten: www.kpb-isa.nl

Logo KPB-ISA 40 jaar.png

NKB-slider-03-4a424815.webp