We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen

Kennisdeling veterane bomen

Kennisdeling veterane bomen

Gepubliceerd op 8 juli 2021 door Kees Mudde

Recentelijk hebben we in samenwerking met O.B.T.A De Linde een kennis-sessie georganiseerd over het beheer van (oudere) bomen.

Verdieping in kennis van de problematiek rond het management van veterane bomen is essentieel. Een boom op leeftijd kan met de juiste begeleiding en goede technische kennis een lange periode veilig en vitaal zijn plaats behouden. Zo wordt voorkomen dat oudere bomen onnodig uit het Nederlands bomenbestand gaan verdwijnen en stimuleren we de ontwikkeling van monumentale bomen.

Verbreding van kennis op dit vlak is nodig.

Het komt nogal eens voor dat gegevens van een nader onderzoek verkeerd worden geïnterpreteerd, waardoor een beheerder een verkeerde of te snelle conclusie trekt inzake de veiligheid van een oudere boom.

Mede door deze kennisverdieping kunnen onze boomtechnici (waaronder onze ETW-ers en ETT-ers) (bos)beheerders beter adviseren in het management van het bomenbestand op leeftijd. Deze kennis komt prima van pas in bijvoorbeeld de bosgebieden die door Boomrooierij Weijtmans worden beheerd (o.a. Gemeente Tilburg), maar ook de particuliere klant kan terecht voor gericht en kwalitatief advies.