We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Gemeente Bladel kiest voor Weijtmans

Gepubliceerd op 1 maart 2022 door Kees Mudde

De Brabantse gemeente Bladel heeft voor Boomrooierij Weijtmans gekozen om het boomonderhoud in de openbare ruimte binnen de gemeentegrenzen te gaan verzorgen. De opdracht is toegewezen na het doorlopen van een Europese aanbesteding.

Het project betreft het onderhoud van de bomen en bijkomende werkzaamheden en heeft een looptijd tot eind 2023; met optie tot verlenging tot 2026. De werkzaamheden die door Boomrooierij Weijtmans uitgevoerd gaan worden betreffen het snoeien en rooien van bomen, het verwijderen van stobben, de aanplant van nieuwe bomen inclusief nazorg en het uitvoeren van boom-veiligheidscontroles.

Met het verlenen van deze opdracht heeft de gemeente uitwerking gegeven aan de doelstelling om openbaar groen, en dan specifiek de bomen, op een duurzame wijze in de gewenste groei-, veiligheids- en onderhoudstoestand te brengen en te houden. Een gezond bomenbestand draagt bij aan een aantrekkelijke omgeving voor inwoners en bezoekers in de gemeente Bladel.

In maart zal begonnen worden met het snoeien van de vormbomen. Informatie over dit project en alle toekomstige werkzaamheden zijn te vinden op het speciaal hiervoor in het leven geroepen informatieplatform boombeheerbladel.nl.

Het Noord-Brabantse Bladel bestaat uit de kernen Bladel, Casteren, Hapert, Dalem, Hoogeloon en Netersel en telt ruim 20.000 inwoners. Bladel is landelijk bekend geworden door de Heksenboom. Deze markante en monumentale, ruim 130-jaar oude beuk staat op het Landgoed Ten Vorsel en is in 2019 verkozen tot boom van het jaar. De boom is geen onderdeel van deze opdracht.

Projectmatig boomonderhoud is één van de specialismen van Boomrooierij Weijtmans. In een groot aantal gemeentes in Nederland ontzorgen wij de overheid op het gebied van boomonderhoud en bosbeheer. We zijn o.a. actief in ABG-Gemeenten, Eindhoven, Nissewaard, Tilburg, Treemark Woerden en dan nu ook in Bladel. Meer informatie hierover leest u hier.

Foto: © Rob Visser - De Bladelse Heksenboom is in 2019 verkozen tot boom van het jaar.