We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen

Bosbeheer: wandelen in ‘onze’ bossen.

Bosbeheer: wandelen in ‘onze’ bossen.

Gepubliceerd op 18 januari 2023 door Kees Mudde

Sinds 2016 verzorgt Boomrooierij Weijtmans het beheer van de stadbossen van Tilburg. In deze periode is veel werk verzet in de gebieden met zichtbaar resultaat. Basis voor de beheer werkzaamheden zijn door de gemeente Tilburg vastgelegde beleidsplannen.

Als bosbeheerder organiseren we regelmatig boscafe’s waar we omwonenden en belangstellenden bijpraten over onderhoud en ontwikkeling van een bosgebied. Dit is werk waar we best heel trots op zijn en we merken dat vooral de laatste jaren het publiek veel interesse toont in “hun” bos; een mooie ontwikkeling!

Alle Tilburgse bosgebieden hebben hun eigen verhaal en unieke eigenschappen. Daarom organiseert de Tilburgse afdeling van IVN Natuureducatie verdeeld over het jaar wandelingen en rondleidingen in een aantal gebieden. Deze wandelingen kennen een landelijke bekendheid en zijn zeer populair onder natuur- en wandelliefhebbers.

De eerste wandeling heeft IVN gepland voor a.s. dinsdag 24 januari, op Landgoed Moerle. Op de website Tilburgsbos kun u over deze wandeling en de verder dit jaar geplande activiteiten alle informatie vinden.

Lees hier meer over onze bosbeheer activiteiten

Tilburgsbos_Boscafe_Reeshof_Boomrooierij_Weijtmans_6.jpg

Foto: voorbeeld Boscafe in het Reeshof bosgebied

(Foto inleiding: Stadsbos013)