We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen

ACCUCONTAINERS en LAADPLEIN in gebruik

ACCUCONTAINERS en LAADPLEIN in gebruik

Gepubliceerd op 3 juli 2024 door Kees Mudde

Het omschakelen van fossiele brandstoffen naar duurzame energie is een opgave die veel geduld vraagt. Binnen Boomrooierij Weijtmans is de uitvoering van de energietransitie al enkele jaren een belangrijk strategisch doel. Mede daarom kunnen we nu beschikken over een heel arsenaal aan elektrische machines zodat we projecten emissievrij kunnen uitvoeren. We vertellen graag wat de mogelijkheden zijn.

Feit is: machines en voertuigen met een batterij als energiebron moeten opgeladen worden. Het is intussen een vertrouwd beeld dat je her en der langs de weg je elektrische kunt auto opladen. Maar hoe doe je dat met elektrische machines, een mobiele kraan, of een hoogwerker die op locatie ingezet moet worden?

Wij hebben de stap gezet om te investeren in flexibel inzetbare accucontainers en een eigen laadstation op onze bedrijfslocatie in Udenhout. De containers, waarvan er nu 2 in gebruik zijn, staan op een haakarm container platform zodat de unit eenvoudig op een werklocatie geplaatst kan worden. Geladen worden de accu’s door onze eigen zonnepanelen op het laadplein in Udenhout. Met een capaciteit van 1600 kWh kan dit in Nederland ontwikkelde en gebouwde accu-systeem een werk meerdere dagen van energie voorzien.

Accucontainers ook te huur

De Weijtmans accucontainers zijn te huur. Zoekt u een solide, duurzame energievoorziening voor uw evenement, groen of GWW-project? Neem contact met ons op: we vertellen graag wat de mogelijkheden zijn.

Overzicht van ons materieel: https://bit.ly/weijtmansmaterieel