We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen

938 ton minder CO2 uitstoot, dat staat!

938 ton minder CO2 uitstoot, dat staat!

Gepubliceerd op 14 maart 2022 door Kees Mudde

Werken aan een duurzame toekomst betekent nu stappen zetten. Voor Boomrooierij Weijtmans is dit een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Daarom wordt er geïnvesteerd in nieuwe en toekomstbestendige technologie; en passen we onze bedrijfsvoering aan om de daad bij het woord te voegen.

Het besluit om over te stappen op uitsluitend gebruik van fossielvrije, hernieuwbare emissie-arme diesel is een belangrijke maar vooral ook effectieve stap geweest. Deze nieuwe brandstof (HVO100 renewable diesel) is gemaakt van plantaardige restproducten. De CO2 uitstoot wordt met maar liefst 90% gereduceerd. Daarnaast is er minder uitstoot van fijnstof en NOx (stikstof).

Deze eigenschappen leveren een directe en substantiële bijdrage aan onze doelstelling naar CO2 neutraal ondernemen. De inzet van HVO100 diesel leverde afgelopen jaar een reductie op van een kleine 1 miljoen kg minder CO2 uitstoot: 938.246 kg om precies te zijn.

Om een idee te geven van deze hoeveelheid: een groeiende boom* neemt jaarlijks 20 – 40 kg CO2 op om deze om te zetten naar zuurstof. Snel gerekend hebben we met deze brandstofkeuze dus een kleine 30.000 bomen met rust gelaten. Geen CO2 uitstoten helpt om het teveel sterker terug te dringen en zo weer een gezond klimaat te creëren.

(* afhankelijk van soort, leeftijd en conditie. Bron: ecotree.green/encon.be)

Lees hier meer over hoe wij duurzaam ondernemen en onze deelname aan de CO2 prestatieladder.

2021 reductie CO2 verklaring.jpg