We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
2 juni Stadsbosdag Tilburg

Gepubliceerd op 24 mei 2024 door Kees Mudde

Als bosaannemer zijn we dagelijks onderweg in de bossen en parken van de gemeente Tilburg. Wij zorgen dat het bos netjes en veilig blijft. Maar er zijn ook allerlei initiatieven in de Tilburgse bossen voor de recreant, natuurliefhebber of sportieveling.

Wat en hoe kun je nu zelf uitvinden tijdens de a.s. Stadsbosdag. Er wordt op zondag 2 juni een tjokvol programma aangeboden. Peren proeven in de perentuin, jezelf leeg fietsen op de MTB-track, op pad met een vogelaar; en een ruime keuze aan wandelingen. Voor iedereen, jong en oud, is er een passend onderdeel En iedereen is van harte welkom!

Ook wij leveren ons aandeel: Boomrooierij Weijtmans verzorgt een bijna dag-vullend programma. De Weijtmans boom-bar-bus zal bij een aantal programma onderdelen als stamtafel fungeren voor een kop koffie, een drankje en een goed gesprek.

Ons programma:

10:00 – 12:15 Wandelexcursie Vredelust Heidepark

Samen met de gidsen van Stadsbos013 zijn we in de geschiedenis gedoken van dit markante stadspark. Tijdens deze excursie delen we onze ontdekkingen. Na afloop koffie aan de stamtafel. Hier meer info en aanmelden als deelnemer.

14:00 – 15:00 Woudreuzen ontdekken in het Wandelbos

We lopen langst de grootste en meest indrukwekkende bomen in het Wandelbos. De wandeling eindigt bij de schaapskudde op de Drijflanen. Lees hier meer en aanmelden als deelnemer.

10:00 – 16:00 Schaapskudde

De hele dag kun je de kudde aan het werk zien. Vanaf 15:00 uur komt de schaapsherder zijn verhaal vertellen. Aan de stamtafel sluiten we de dag af met een drankje. Lees hier meer.

Aanmelden:

Zorg dat je je hebt aangemeld voor zaterdag 1 juni a.s. Deelname is gratis maar het aantal plekken is beperkt.

Lees hier meer over de Stadsbosdag.

Weijtmans bosbarbus.jpg