We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
16 november landelijke boomfeestdag

Gepubliceerd op 16 november 2022 door Kees Mudde

Op 16 november a.s. vieren we boomfeestdag. Het thema dit jaar is (Met) Bomen Werken! Het mag duidelijk zijn dat wij ons prima kunnen vinden in dit thema. Het mooie van de boomfeestdag is dat er rond deze dag her en der in het land een kleine 200.000 bomen in de grond gaan. Op veel locaties worden kinderen van de basisschool betrokken bij het planten van deze bomen, vaak aangevuld met een leuk educatief bomenprogramma.

Waar wij zelf een handje meehelpen is in de Zuid-Hollandse gemeente Woerden. Daar zijn we partner in het meerjarig project TreeMark. Dit project voorziet in een vitalisering en verjonging van het op gemeentelijke grond aanwezig bomenbestand. Met aanvang van het plantseizoen gaan er in Woerden sowieso de nodige bomen geplant worden; deels herbeplanting en een deel uitbreiding.

In het kader van de boomfeestdagviering in Woerden stelt de Gemeente ook dit jaar weer 200 flinke bomen beschikbaar aan willekeurige bewoners. Geïnteresseerden konden hiervoor inschrijven, hetgeen bij opening ook in recordtijd is gebeurd. Samen met onze TreeMark partner BoomElement zorgen we dat de bomen keurig uitgeleverd gaan worden.

Meer informatie over het TreeMark project in Woerden kun je hier vinden.