Nieuw materieel


Nieuw transportmateriaal bij Boomrooierij Weijtmans

 

Recent is een nieuwe transport unit toegevoegd aan het wagenpark van Boomrooierij Weijtmans. Het bedrijf is al jaren trouw aan het merk DAF; ook deze keer is hierop onze keuze gevallen. De aanwinst betreft een DAF XF euro 6 als 6×2 bakwagen chassis. Vervolgens is de motorwagen klant-specifiek opgebouwd door GINAF Trucks, de andere hofleverancier van Boomrooierij Weijtmans.

 

De auto is voorzien van een hydro axel waarmee een laag brandstofverbruik wordt gerealiseerd, maar waarmee de unit wel voldoende trekkracht behoudt voor in het terrein. De achteras is widespread geplaatst en gestuurd voor optimale wendbaarheid en de beste asdruk. De wagen is uitgevoerd met een vlakke laadvloer en hoge rongen voor stammenvervoer.
De unit opereert zo nodig zelfstandig dankzij de achterop gebouwde laadkraan met boomgrijper, om zowel motorwagen als aanhanger te laden en lossen.

 

De DAF XF euro 6 is het topmodel van de vaderlandse truckbouwer. De vrachtwagen is specifiek geschikt voor lange afstanden en voorzien van een comfortabel, volledig nieuw ontworpen interieur. De XF-serie kenmerkt zich als zeer betrouwbaar, met uiterst lage operationele kosten. Door te voldoen aan de Euro-6 norm loopt Boomrooierij Weijtmans duidelijk voor op de regelgeving inzake emissie en energiegebruik. De uitstoot van o.a. stikstof en roet is tot het laagst mogelijke niveau beperkt.

 

Deze eenheid wordt bestuurd door Bert van Son. Deze nieuwe DAF is voor Bert nummer 8 waarmee hij de Nederlandse en Europese routes gaat bedwingen. Bert is een zeer ervaren vakman en chauffeur, reeds in dienst bij Boomrooierij Weijtmans sinds 1967.

STUUR E-MAIL

ONLINE OFFERTE

BEL ONS

013 - 511 14 83

KLANTREFERENTIES