Weijtmans waterwerken


Gemiddeld voeren wij onze opdrachten uit met beide benen stevig op de grond. Of we klimmen ons tijdelijk richting hogere sferen. Bij gelegenheid gaan we het water op, zoals bijvoorbeeld nu in Tilburg bij werkzaamheden in het Wandelbos.

In dit bosgebied is een mooie vijverpartij die nodig toe is aan een schoonmaakbeurt. De opdracht is om takken, struiken en houtmateriaal te verwijderen van de oevers en rondom de in de vijver gelegen eilandjes met als doel het rommelig beeld in en rond vijver weg te nemen.

Gekozen is voor een aanpak vanaf het water. Met aangevoerde pontons is een werkeiland gebouwd waarop een kraan is geplaatst. Dit geheel vormt de basis van waaruit het materiaal uit het water kan worden gehaald. Vervolgens wordt via een centraal punt het geborgen materiaal aan wal gebracht en afgevoerd. Op deze manier kunnen we makkelijk de eilanden in het watergebied bereiken en minimaliseren we schade aan de oevers en directe omgeving.

Overigens, langs de grote rivieren zijn we ook regelmatig druk met snoeien en rooien van bomen en begroeiing. En ook hiervoor kunnen we het juiste materieel inzetten.

Aanvoer en opbouw van het drijvend werkeiland.
Het werkeiland fungeert als werk- en transportmiddel.
Rommelig hout is verwijderd en de oevers van de vijver en eilanden zijn weer schoon

Eerdere waterwerken van Weijtmans: groenrenovatie bij Dronten / IJsselmeer (boven) en langs de Maar (onder)

Tags:


STUUR E-MAIL

ONLINE OFFERTE

BEL ONS

013 - 511 14 83

KLANTREFERENTIES