Stormschade Eindhoven mogelijk door tornado.


De storm die afgelopen week over ons land trok heeft veel schade aangericht. Na bestudering van filmbeelden en foto’s blijkt dat op een aantal plaatsen sprake is geweest van een tornado. Een van die plaatsen is de Gemeente Eindhoven waar de storm fataal is gebleken voor ruim 1000 bomen.

Sinds vorige week dinsdag zijn meerdere ploegen van Boomrooierij Weijtmans aan het werk om bomen te inspecteren en schade te ruimen. Deze werkzaamheden zullen ook de komende periode nog verder afgerond moeten worden.

Wethouder Rik Thijs van de Gemeente Eindhoven werkt nu aan een ‘plan van aanplant’ om op een zorgvuldige manier weer nieuwe bomen terug te plaatsen. Dit zal vanaf a.s. najaar in meerdere stappen uitgevoerd gaan worden. Eindhoven heeft niet direct de middelen om gesneuvelde bomen snel weer te vervangen door nieuwe aanplant. Samen met schade van eerdere stormen zou het om totaal 1400 bomen gaan. De natuurschade van de laatste storm wordt voorzichtig geschat op 1,2 miljoen euro maar ook op dit moment is de inventarisatie nog niet volledig afgerond.

Lees ook: Nieuws Omroep BrabantSTUUR E-MAIL

ONLINE OFFERTE

BEL ONS

013 - 511 14 83

KLANTREFERENTIES