Schroeven en staaldraad


Een markante rode beuk in de Tilburgse bossen is voorlopig behouden dankzij een boom-technische ingreep.

Monumentale bomen vragen en verdienen bijzondere aandacht. Deze boom staat in het bosgebied Oude Warande te Tilburg. Dit bosgebied is ooit aangelegd in de 18e- eeuw en is een van de laatste nog in tact zijnde sterrenbossen in Nederland.

Een bos van deze leeftijd heeft markante bomen. Zo ook deze rode beuk maar deze kampt helaas met gezondheidsproblemen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een risico is op omvallen. Omdat dit een publiekelijk toegankelijk bos is betekent dit risico dat er ingegrepen moet worden.
De makkelijk weg is rooien of de boom op stam zetten. Echter, beide opties zou een aantasting zijn van de unieke locatie rond de boom. Gekozen is daarom de boom te tuien met de omstaande bomen. Zo is de stabiliteit terug en het val-risico geminimaliseerd. Boomtechnici hebben hiervoor een slim stelsel van kabels en koppelingen aangebracht. Deze klus met schroeven en staaldraad moet op de juiste manier worden uitgevoerd.

Boomrooierij Weijtmans is hoofdaannemer voor het onderhoud van de Tilburgse bossen. Vanuit deze rol is dit project uitgevoerd.

Bijgaand een foto-impressie van de werkzaamheden

Tilburgsbos Tuien.Beuk.Oude.Warande
Tilburgsbos Tuien.Beuk.Oude.Warande.boomtechnici
Tilburgsbos Tuien.Beuk.Oude.Warande
Tilburgsbos Tuien.Beuk.Oude.WarandeSTUUR E-MAIL

ONLINE OFFERTE

BEL ONS

013 - 511 14 83

KLANTREFERENTIES