Populier = hout = goud


Dagelijks zijn we bezig met het rooien van bomen. Vaak verdwijnt het hout naar het buitenland. Goede uitzondering zijn Brabantse populieren die de basis zijn geweest voor de unieke gevelbekleding van onze bedrijfsgebouwen.

De populier is al vele jaren een gezichtsbepalende boom in het Nederlands landschap. Na de oogst van deze snel-groeier verdwijnt het populierenhout grotendeels naar het buitenland voor vaak laagwaardig gebruik. Geplaatst in het kader van duurzaamheid en hergebruik is dit eigenlijk niet de juiste weg.

Boomrooierij Weijtmans heeft mede aan de basis gestaan van het initiatief Peppelhout. Het doel is populierenhout meerwaarde te geven, in Nederland te houden en toe te passen als duurzame grondstof. Populierenhout kan na de juiste behandeling uitstekend ingezet worden als bouwmateriaal en in de interieur- en meubelbouw.

In 2019 heeft Boomrooierij Weijtmans een gloednieuw bedrijfscomplex in gebruik genomen. De buitenzijde van het bedrijfsgebouw is een voorbeeld van gebruik van gemodificeerd populierenhout als gevelbekleding. Met deze toepassing heeft Weijtmans een primeur voor Nederland. Niet eerder werd op deze schaal gebruik gemaakt van populier als hoogwaardige gevelbekleding.

“De toepassing van regionaal hout in onze nieuwbouw past bij onze visie over duurzaamheid” aldus Kees Weijtmans. Het populierenhout aan de gevel, gecombineerd met de eiken staanders en de houten dakspanten bevestigen onze voorkeur voor hergebruik en inzet van natuurlijke materialen.STUUR E-MAIL

ONLINE OFFERTE

BEL ONS

013 - 511 14 83

KLANTREFERENTIES