Informatie Biomassa


takkenafval verwerken tot biomassa

Over het gebruik van biomassa als duurzame grondstof wordt veel geschreven en er bestaan evenzoveel meningen. Gegeven is dat de inzet van biomassa zal gaan helpen de 2030 klimaatdoelen te halen. Het duurzaam verwerken van groenafval is een belangrijk onderdeel in het bedrijfsproces van Boomrooierij Weijtmans.

De Inzet van biomassa als grondstof gaat veel verder dan gebruik voor energie opwekking. Je kunt hierbij denken aan het vervangen van fossiele door organische grondstoffen, hergebruik van organisch afval en de duurzame inzet van snelgroeiende gewassen.

In Nederland zijn veel partijen bezig met biomassa grondstoffen. Op de website biomassafeiten.nl kun je informatie vinden over duurzame inzet van biomassa, het politieke en wetenschappelijk kader en de laatste ontwikkelingen.  De informatie is samengesteld door bedrijven en organisaties die actief zijn in biomassa.

Boomrooierij Weijtmans verwerkt blad en takafval tot een duurzame bodemverbeteraar, levert  hoogwaardig stamhout aan de houtverwerkende industrie en levert niet verder te benutten restafval aan biomassa centrales.

Lees meer op de website biomassafeiten.nlSTUUR E-MAIL

ONLINE OFFERTE

BEL ONS

013 - 511 14 83

KLANTREFERENTIES